Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović posjetio je 6. maja 2021. godine Centar za mlade Tušanj u Tuzli gdje se svakog četvrtka okupljaju mladi u okviru projekta Putevi dobra.

Riječ je o sedmičnim predavanjima za mlade koja je početkom marta ove godine pokrenula Mreža mladih Muftijstva tuzlanskog. Predavači su koordinator Mreže mladih Muftijstva tuzlanskog hafiz Abdullah Kapo, hafiz Nedžad Vehabović i hafiz Merim-ef. Đulović, te jedan gostujući predavač svakog mjeseca. Predavanja se kontinuirano održavaju i tokom mjeseca ramazana.

Muftija Fazlović je pozvao mlade da, pored brige o lijepom ahlaku, budu vrijedni u sticanju znanja jer je znanje ključ za vrata svake riznice. Pohvalio je aktivnosti Mreže mladih i brojne programe u okviru kojih se mladi okupljaju, stiču nova znanja, nesebično pomažu drugima i jačaju svoju Islamsku zajednicu i cjelokupno društvo.

Riječima podrške mladima se obratio i glavni tuzlanski imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović, a ovom programu prisustvovao je i koordinator Mreže madih MIZ Tuzla Esmir-ef. Hasanović.

 

 

Izvor: muftijstvotz.ba