Prvi dio akcije prikupljanja robne pomoći za Tursku i Siriju je protekao više nego uspješno. Džematlije su pokazale visok nivo empatije, velikodušnosti, brižnosti i darežljivosti što je rezultiralo da se na području Medžlisa Islamske zajednice Banovići prikupilo dva puna šlepera robnih donacija, koje su u srijedu su  dostavljene na punkt u Živinicama, gdje će se roba sortirati i proslijediti.

Ovo je zajednička akcija Medžlisa Banovići i OO Merhamet Banovići a u akciji su učestvovali i aktivisti Mreže mladih MIZ Banovići zajedno sa koordinatorom Mreže mladih MIZ Banovići Enes-ef. Demirovićem i predstavnicima OO Merhamet Banovići Nedim-ef. Smajlovićem i hfz. Abdulazizom Hidićem. Aktivisti Mreže mladih MIZ Banovići su na punktu u Živinicama radili na istovaru i sortiranju prikupljenih donacija i time pokazali solidarnost sa narodom Turske i Sirije i spremnost za volontiranje i aktivno učestvovanje u činjenju dobra.
U nastavku akcije prikupljanja robnih donacija za Tursku i Siriju primat će se isključivo slijedeća roba:
– deke
– šatori
– vreće za spavanje
– grijalice
– agregati za proizvodnju električne energije.
Navedenu robnu pomoć, ali i novčane priloge možete dostaviti u sve džamije na prostoru Medžlisa Banovići uz dogovor sa džematskim imamom.