U subotu, 24.12.2022. godine, u džematu Repnik pod pokroviteljstvom Muftijstva tuzlanskog i Medžlisa Banovići održana je Večer Kur'ana mektepskih polaznika. Na početku programa prisutnim džematlijama obratio se imam džemata Repnik, hafiz Mirsad-efendija Mrahorović, koji je između ostalog spomenuo činjenicu da su medrese kolijevka odgojno-obrazovnog razvoja omladine, s obzirom na to da je učenica četvrtog razreda Behram-begove medrese Elma Čamdžić uz dogovor s hafizom Mrahorovićem vrijedno radila na pripremi i realizaciji programa.

Program se sastojao od učenja Kur'ana, poučnih dramskih izvedbi, s naglaskom na izgradnju i očuvanje vjerskih i patriotskih osjećanja i izvedbe prigodnih ilahija od strane mektepskih polaznika džemata Repnik, koji su pobudili simpatije i izmamili srdačne osmijehe na licima svih prisutnih.

Na kraju programa prisutnima se obratio i glavni imam Medžlisa Banovići, mr. Sead-efendija Mrahorović, koji je čestitao džematu Repnik na lijepom i poučnom događaju, te podsjetio na značaj učenja i podučavanja Kur'anu.