U subotu, 27.1.2024. godine, u prelijepom ambijentu i atmosferi ispunjene džamije džemata Repnik održana je promocija novih učača Kur'ana Časnog. Ovo je već nekoliko grupa koje su uz podučavanje i pomoć imama džemata Repnik, hafiza Mirsada-ef. Mrahorovića, savladali arapsko pismo i počeli sa učenjem Kur'ana.

Nakon akšam-namaza prisutnima se obratio hafiz Mirsad-ef Mrahorović izražavajući toplu dobrodošlicu i radost zbog podrške ostalih džematlija koji su u velikom broju prisustvovali ovom događaju. U nastavku su novi učači Kur'ana proučili suru Ja-Sin. Nakon učenja, prisutnima se obratio glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Banovići mr. Sead-ef. Mrahorović, koji je pohvalio rad imama džemata Repnik, džematskog odbora i džematlija a ujedno najavio vaiza na promociji novih učača hafiza dr. Maid-ef. Ibrahimovića. Hafiz Ibrahimović je u svom govoru, između ostalog, naglasio da je Allahova knjiga najbolji prijatelj za kojeg se insan može vezati i da čovjek treba graditi to prijateljstvo, njegovati ga i čuvati.

Promociji novih učača Kur'ana u džematu Repnik još su prisustvovali hafizi i imami Medžlisa Islamske zajednice Banovići.