Mlada Banovićanka, Samira Mehmedović, iskušana je zdravstvenim tegobama. Govoreći o  svom zdravstvenom stanju kaže:

“Nakon dugotrajnih zdravstvenih tegoba, raznih snimaka i magnetne rezonance koja je pokazivala određenu tvorbu unutar lobanje promjera 13×17 mm, liječena sam na UKC Tuzla godinu dana bez objašnjenja o tačnoj sadržini i ozbiljnosti tvorbe.
Zbog toga sam u septembru 2023 godine otputovala na pretrage u Tursku , gdje su dodatnim pretragama utvrdili da imam vaskularnu anomaliju i na istom tom mjestu, gdje su se vene bukvalno smotale, stvorio se kavernom koji je već prokrvario i kalcifikat.
Tada su mi radili tzv. DSA zahtvat kroz preponu smatrajući da će mi to pomoći, samo da ne bi došlo do otvaranja lobanje jer bi ta operacija bila izuzetno komplikovana i teška.
Pila sam i propisane terapije mjesec dana ali nažalost, moje tijelo nije adekvatno reagovalo i stanje se nije popravilo na bolje.
S obzirom da su se šanse za krvarenje unutar glave utrostručile za ovaj period do sada, JEDINO rješenje ostala je komplikovana i zahtjevna OPERACIJA koja će se akobogda obaviti uskoro u Turskoj a za koju je neophodno prikupiti 16 000 eura. Taj iznos je iznos same operacije a dodatnih 2000 eura potrebno je za hospitalizaciju jer se predviđa 5 dana oporavka od kojih svaki dan košta 400 eura.”

Samira je uputila apel za pomoć pri liječenju, a apelu su se odazvali i džematlije sa područja Medžlisa Islamske zajednice Banovići, koji su sergijom prikupili  5852 KM.

U ponedjeljak, 29.1.2024. godine,  imam džemata Podgorje, hafiz Mehmed-ef. Mujić, zajedno sa glavnim imamom MIZ Banovići mr. Sead-ef. Mrahorovićem, predsjednikom MIZ Banovići hadži-Muharemom Rahmanovićem i predsjednikom Džematskog odbora džemata Podgorje hadži-Ramizom Gačanovićem, je posjetio Samiru u porodičnoj kući na Stražbenici i tom prilikom  su uručena prikupljena sredstva uz dove Svamogućem Allahu da joj olakša i podari izliječenje.