[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3” video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9” video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1” layout=”1_1” background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3” animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3” animation_offset=””]

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović je u intervjuu za Federalnu televiziju istakao važnost razumijevanja među ljudima.

“Među našim komšijama, radnim kolegama, svim građanima, gdje god da se nađemo moramo pokazati vrijednosti islama. Neka naše lice bude svijetlo i neka se drugi čovjek ogleda u čistoti našeg lice. To su poruke iz Kur'ana Časnog i poruke koje je u svom životu baštinio naš poslanik Muhammed, a.s., a muslimani su dužni biti na tom putu – na Pravom putu”, poručio je između ostalog muftija Fazlović.

Intervju je emitovan u subotu, 16. januara 2021. god. u emisiji Mozaik religija, a Muftija je govorio i o radu Muftijstva tuzlanskog, sjećanju na žrtve Genocida ali i kontinuiranom radu na unaprjeđenju vjerskog, obrazovnog, kulturnog  i društvenog život u Srebrenici i cijelom Podrinju. Istakao je važnosti rada i djelovanja Behram-begove medrese u Tuzli i njen značaj za muslimane sjeveroistočne Bosne, kao i rad Biblioteke “Behram-beg”, Instituta za društvena i religijska istraživanja, Agencije za certificiranje halal kvalitete i Centara za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama.

Kompletan intervju možete pogledati na ovom linku

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]