U nedjelju, 22. augusta, članovi Aktiva omladine MIZ Banovići su sudjelovali na manifestaciji “Dani povratka 2021” koja se održala na Diviču, Općina Zvornik. Manifestacija je počela raznim sportsko-rekreativnim takmičenjima, koja su uključivala natjecanje u fudbalu, odbojci, kvizu znanja itd. Nakon sportsko-rekreativnog dijela krunski dio manifestacije bio je koncert duhovne muzike na kojem su nastupili: hafiz Aziz Alili, Armin Muzaferija, Mustafa Isaković i hor “VIS Merak” iz Sapne. Tijekom koncerta duhovne muzike prisutnima se obratio muftija tuzlanski, Vahid-ef. Fazlović, koji je osvijetlio pravi značaj i razlog ovoga događaja, te njegovu bitnost za muslimane ovoga kraja, ali i čitave Bosne i Hercegovine.  “Dani povratka 2021” je jako značajna manifestacija, koja je besprjekornom organizacijom i pomno biranim programom  dala poruku bitnosti jedinstva, podrške povratnicima, zajedničkog napretka, te teži zbližavanju muslimanske omladine kroz razvijanje kolektivnog pamćenja i poruke mira i sloge.


“Ovdje želimo posvjedočiti da je trud ovih ljudi, Bošnjaka u Diviču, Bošnjaka u Podrinju, svih povratnika veliko djelo koje se mora respektirati. Djelo koje nadahnjuje i naspram kojeg imamo svoju dužnost. Cijeli naš narod ima dug prema povratnicima. Dug prema povratnicima je dug prema Bosni i Hercegovini, dini-islamu, prema našim vrijednostima.”

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović Divič – Zvornik, 22.8.2021.g.Više informacija i detaljan izvještaj možete pročitati u informativinim novinama “Preporod”.